POHOVANE TIKVICE IZ RERNE: Bez ulja, hrskave i slasne

Novosti online

09. 05. 2024. u 15:00

Ispohujte tikvice, i to bez prženja. Peku se u rerni nekih 15 minuta, a ovako pripremljene tikvice jednako su ukusne kao i one koje su pržene u ulju.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 srednje tikvice
  • 150 g parmezana
  • 150 g prezli
  • 1 kašičica origano
  • svež bosiljak

Priprema:

Tikvice isecite po želji, pa ih posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu. Zatim ih procedite i obrišite ubrusom. 

Pomešajte parmezan, prezle, origano i seckani bosiljak. Sve dobro promešajte, pa uvaljajte tikvice. 

Tikvice poređajte u pleh obložen pek-papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 °S nekih 15 minuta.

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više