KAKO SE PRAVI DOMAĆI PUTER: Jeftiniji nego u prodavnici, a potreban samo 1 sastojak

Novosti online

06. 05. 2024. u 09:00

Puter se koristi u mnogim jelima, kako slanim, tako i slatkim.

Foto: Shutterstock

Možete da ga mažete na hleb, pa preko da namažete džem ili paštetu, ali na njemu možete da pržite hranu, koja će tako imati bolji ukus, kao i da dodate u testo ili da premazujete pecivo... Ako želite da vaša hrana bude savršenog ukusa, onda vam predlažemo da napravite domaći puter i to samo od jednog sastojka.

Sastojci: 

  • 1,4 l neutralne pavlake

Priprema:

Pavlaku sipajte u posudu i mutite sve dok se sva tečnost ne odvoji. Zatim izvadite čvrstu smesu (puter) iz posude i dobro procedite rukama. Stavite u drugu posudu i prelijte ledenom vodom, pa rukama malo oblikujte. Opet izvadite i procedite, pa umotajte u providnu foliju, oblikujte po želji i ohladite u frižideru pola sata. 

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više