ČOKOLADNA USKRŠNJA JAJA: Ulepšajte prazničnu trpezu savršenom poslasticom
Ukoliko želite da pripremite, pored pravih uskršnjih jaja i slasnu poslasticu u znaku Vaskrsa, evo jednog ukusnog recepta koji će vam pomoći u tome.
Za čokoladna jajca (za 15 kom.)
Sastojci:
- 1 šolja od 250 g putera od kikirikija
- 1/4 šolje javorovog sirupa
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 šolja bademovog brašna
- 1 šolja seckane čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
U činiji drvenom kašikom pomešajte puter od kikirikija, javorov sirup i ekstrakt vanile. Zatim umešajte bademovo brašno. Formirajte testo u obliku jaja i stavite na pleh obložen pek-papirom. Stavite ih u zamrzivač na 30 minuta. Za glazuru otopite čokoladu i ulje u mikrotalasnoj. Nakon što su jaja stegla, izvadite ih iz zamrzivača i sa dve viljuške umočite svako jaje u otopljenu čokoladu te vratite na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje. Ubacite ih opet u zamrzivač na 15 minuta. Možete ih čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču do dva meseca.
(trpeza)