KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka

Novosti online

26. 04. 2024. u 07:00

Mešanje testa nije baš najlakši posao, ali nije ni preterano zahtevan.

Foto: Privatna arhiva

Ako ispratite recept kako treba, sigurno će vam pecivo, hleb ili slatkiši ispasti odlično. Ipak, često se dešava da sutradan pecivo i nije preterano sveže, a kada kupite gotove proizvode oni obično duže traju. I za to postoje trikovi, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite pecivo koje će biti sveže i sutradan.

Ulje

Koristite ulje umesto putera. Puter i margarin čine pecivo mekšim, ali zbog ovih sastojaka ono nije dugo sveže. Zato je bolje da ih zamenite uljem kako biste osigurali svežinu. 

Jogurt ili kefir 

Umesto mleka koristite jogurt ili kefir i testo će biti mekše, a samim tim i pecivo. Takođe, biće sveže danima. 

Ne preterujte sa jajima

Ne preterujte sa jajima. Jaja čine pecivo gustim. Ako želite da duže ostane mekano, ne dodajte više od jednog jajeta na 500 ml tečnosti.

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više