PICA MARGARITA: Najbolja domaća pica kao iz picerije

Новости онлине 18. 04. 2024. u 11:00

Odmah ćete je praviti.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Za testo: 
  • 2 šolje brašna 
  • 1/2 suvog kvasca 
  • 80 ml vode 
  • ½ kašičice soli 
  • Za nadev: 
  • 200 g pelata  
  • 1 mocarela 
  • 50 ml maslinovog ulja 
  • Svež bosiljak 

Priprema: 

Pomešajte sve sastojke za testo i umesite da bude srednje meko. Pokrijte činiju providnom folijom i ostavite u frižideru dva sata. Premesite ga i oklagijom napravite tanku koru. Stavite je u podmazan pleh. U šerpu sipajte pelat, ulje, so po ukusu i stavite na srednju vatru da se kuva dok se zgusne kao sos. Time premažite testo. Preko poređajte komade mocarele. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite svežim listićima bosiljka.

(trpeza)

Pogledajte više