TOPLI SENDVIČ SA TUNJEVINOM: Lako se sprema i praktičan je za poneti, a i izuzetno je ukusan
Kada smo u poslu i nemamo vremena da odemo na ručak, a znate da je često takva situacija, onda nije na odmet da spremite obrok kod kuće i pojedete ga dok radite.
Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 štap celera
- pola kašike belog luka u prahu
- 1 kašika seckanog peršuna
- 3 kašike majoneza
- nekoliko kapi maslinovog ulja
- kriške hleba
- malo otopljenog putera
- so, biber
Priprema:
Ocedite ulje iz konzerve (a i ne morate ako ne želite da stavljate dodatno maslinovo ulje) i ostavite da se ocedi.
U međuvremenu iseckajte crni luk, celer, peršun i dodajte beli luk u prahu. Svemu tome dodajte majonez i dobro promešajte da se sve sjedini. Po ukusu začinite i sipajte maslinovo ulje, a ukoliko želite i ako vam se slaže sa ostatkom namirnica, dodajte sir. Na kraju ubacite tunjevinu i dobro promešajte.
Zagrejte tiganj i dodajte jednu kašiku maslinovog ulja. Kada se ulje zagreje, krišku hleba namažite puterom (ne štedite) i namazanu stranu stavite na ulje. Nemojte menjati temperaturu ringle, poželjno je da uvek bude ista. Dok se peče kriška, stavite dve kašike smese sa tunjevinom.
Stavite drugu krišku hleba, takođe namazanu puterom preklopite tunjevinu tako da napravite sendvič.
Proverite da li je hleb dobro ispečen, pa kad bude, okrenite drugu stranu sendviča da i gornja strana bude pečena.
(Ona)