PUNJENI LUK: Ovo jelo uopšte nije teško napraviti, a preukusno je i veoma zanimljivo izgleda

Новости онлине 08. 04. 2024. u 17:00

Samo pažljivo izvadite unutrašnjost koju ćete kasnije napuniti mesom.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  4-5 velikih glavica crnog luka
  •  400 g mlevenog mesa
  •  1 crvena paprika (sveža ili pečena)
  •  so, biber
  •  1 kašika ulja
  • 200 ml supe od kocke
  •  kačkavalj ii mocarela za posipanje

Priprema:

1. Skinuti ljusku s luka i odseći korenasti vrh. Izdubiti unutrašnjost kašičicom da ostane zidić debeo oko pola centimetra. Izdubljenu sadržinu luka sitno iseckati. Ono što je ostalo kao posudica za punjenje kuvati u ključaloj slanoj vodi oko dva minuta, pa procediti i ostaviti na papirni ubrus da se dobro ocedi.

2. Sitno iseckati papriku, pa je dodati mesu, zajedno sa iseckanim lukom. Dodati so i biber.

3. Zagrejati rernu na 180 stepeni, napuniti luk mesom i staviti ga u pleh u koji ste sipali malo ulja. Naliti ključalom supom i peći 40 minuta.

4. Pred kraj pečenja jelo posuti rendanim kačkavaljem. Poslužiti uz pirinač ili krompir-pire.

(Still)

Pogledajte više