SOČNE, UKUSNE I - POSNE: Probajte lazanje sa spanaćem i šampinjonima

Tatjana Marković 01. 04. 2024. u 07:00

POSNE lazanje sa spanaćem i šampinjonima prave se sa posnim korama i posnim bešamel sosom.

Foto: Shutterstock

 Šampinjoni su mesnati, te menjaju meso u ovom jelu.  A evo i kako da napravite posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima.

Sastojci:

Posne kore za lazanje
350 g šampinjona
150 g svežeg spanaća
300 ml posnog bešamel sosa
200 ml paradajz sosa
So i biber po ukusu
Suvi začin po ukusu
Ulje
2 čena belog luka
1 crveni luk

Recept za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima

Za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima prvo ispržite beli i crveni luk na ulju, a potom dodajte iseckane šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, nekih desetak minuta. Dodajte potom i iseckani spanać i dinstajte dok spanać ne usahne. Dok se sve dinsta, u drugoj šerpi napravite posni bešamel sos.

Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je po dnu paradajz sosom, a zatim stavite red posnih kora za lazanje. Preko njih stavite šampinjone i spanać, i prelijte ih bešamel sosom. Ređajte kore, fil i sos.

Kada poslažete sve kore i fil u vatrostalnu, prelijte na vrhu paradajz sosom. Uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni. Pecite lazanje 35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte i uživajte u posnim lazanjama sa spanaćem i šampinjonima.

(Stvar ukusa)

Pogledajte više