NE BACAJTE OSTATKE HLEBA: Napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom

Tatjana Marković 31. 03. 2024. u 06:45

NERETKO se dešava da nam ostane stari hleb, koji onda bacamo.

Foto: Shutterstock

Ipak, od hleba koji nije svež može da se napravi izvrstan obrok - Popara sa paradajz sosom.

U poparu sa paradajz sosom dodajte luk i bosiljak, i dobićete začinjeno, a lagano jelo.

Sastojci:

200 g starog hleba
800 g paradajz pirea
1 crveni luk
Maslinovo ulje
20 g svežeg bosiljka
100 ml povrtnog bujona
Biber i so po ukusu

Recept za poparu sa paradajz sosom

Za poparu sa paradajz sosom nasecite hleb na tanke kriške, presecite ako su velike. Takođe, jedan crveni luk isecite na kriške i zatim na male liske.

U tiganj stavite maslinovo ulje, a potom ubacite luk. Dinstajte minut-dva pa ubacite paradajz pire. Dodajte biber i so, povrtni bujon i sveži bosiljak. Sve dobro promešajte i dinstajte 2 minuta.

Nakon toga preko sosa stavite kriške hleba. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka deset minuta. Uzmite drvenu kašiku i razmrvite hleb, sve dobro izmešajte. Servirajte i uživajte u popari sa paradajz sosom.

(Stvar ukusa)

Pogledajte više