JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU, ODLIČNOG UKUSA: Posni namaz sa tikvicom i pečenom paprikom

Tatjana Marković 29. 03. 2024. u 07:00

U toku je Vaskršnji post, a recepata za doručak i večeru nikad dosta.

Foto: Shutterstock

Mi vam predlažemo da napravite namaz od tikvice i pečene paprike koji možete da služite i kao umak. Priprema je najlakša moguća, sastojci se izblendiraju, a ako želite možete da dodate još neko povrće po želji.

Namaz sa tikvicom možete da koristite i kao preliv za posnu testeninu. 

Sastojci:

1 pečena paprika
1 tikvica
2 čena belog luka
1 kašičica tahinija 

Priprema:

Ako nemate pečenu papriku u zamrzivaču, onda svežu stavite na pleh, pa nauljite i posolite. Pecite nekih pola sata, a onda umotajte u alu foliju i ostavite da se ohladi. Zatim je oljuštite, izvadite semenke i peteljku i stavite u blender. 

U tiganju na malo ulja propržite iseckanu tikvicu, pa začinite po želji. Procedite od viška ulja i dodajte u blender sa paprikom. U blender dodajte beli luk i tahini, pa dobro izblendirajte da dobijete glatku smesu.

Služite namaz.

(Stvar ukusa)

Pogledajte više