DOMAĆE LANENE PLOČICE: Odličan izbor za doručak ili užinu, zdrave, posne i hrskave
One kupovne zamenite domaćim, a možete da ih jedete sa humusom ili paštetom. Ovo je recept za najbolje domaće lanene pločice koje uspevaju bukvalno svima, a njih možete da jedete i u toku posta.
Sastojci:
- 300 g integralnog brašna
- 150 g heljdinog brašna
- 200 ml kisele vode
- 1,5 kašičica soli
- prstohvat sode bikarbone
- 5 kašika maslinovog ulja
- 20 g susama
- 20 g lanenog semena
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pomešajte u jednoj činiji so, brašno i sodu bikarbonu, pa dodajte ulje i kiselu vodu. Onda dodajte susam i lan pa zamesite testo. Zatim razvucite testo i isecite na oblik malih pravougaonika, pa prebacite na pleh. Pleh pre toga obložite pek-papirom. Pecite oko 10 do 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada lanene pločice budu gotove, izvadite i služite.
(trpeza)