KOJA JE RAZLIKA IZMEŠU AJVARA I PINĐURA? Jedan je gušći a za drugi se paprike seckaju a ne melju
Novosti online
23. 03. 2024. u 15:00
OSNOVNI sastojak im je isti ali razlike postoje, pročitajte i saznajte koje su.
Zimnica bez njih ne može da prođe, a van toga su odličan prilog jelima, dodaju na ukusu.
Osnova im je ista ali ih razlikuju ostali sastojci i pravljenje
Osnovni sastojak i ajvara i pinđura su pečene paprike.
Ajvar se pravi od crvene pečene paprike, ulja, soli i sirćeta, dok se leti dodaje i plavi patližan.
Kod ajvara se paprike melju i ima jači ukus od pinđura.
Po teksturi je gušći.
* * * * * * * *
Pinđur se pravi sa paradajzom koji mu daje blaži ukus, u odnosu na ajvar.
Paprike kod pripreme pinđura se seckaju a tekstura mu je ređa.
Oba možete da mažete na hleb ili koristite kao prilog.
(Trpeza)
Pogledajte više