KOJA JE RAZLIKA IZMEŠU AJVARA I PINĐURA? Jedan je gušći a za drugi se paprike seckaju a ne melju

Novosti online 23. 03. 2024. u 15:00

OSNOVNI sastojak im je isti ali razlike postoje, pročitajte i saznajte koje su.

Foto Shutterstock

Zimnica bez njih ne može da prođe, a van toga su odličan prilog jelima, dodaju na ukusu.

Osnova im je ista ali ih razlikuju ostali sastojci i pravljenje

Osnovni sastojak i ajvara i pinđura su pečene paprike.

Foto Shutterstock

Ajvar se pravi od crvene pečene paprike, ulja, soli i sirćeta, dok se leti dodaje i plavi patližan.

Kod ajvara se paprike melju i ima jači ukus od pinđura.

Po teksturi je gušći.

* * * * * * * *

Pinđur se pravi sa paradajzom koji mu daje blaži ukus, u odnosu na ajvar.

Paprike kod pripreme pinđura se seckaju a tekstura mu je ređa.

Oba možete da mažete na hleb ili koristite kao prilog.

Foto Shutterstock

(Trpeza)

Pogledajte više