ŠTRUDLA SA KAJMAKOM I KULENOM Ukus je raj za sva čula, a popravlja dan u trenu

Novosti online 15. 03. 2024. u 09:00

Neodoljiva i slasna, idealna za doručak ili večeru.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1 kg brašna
* 500 ml mleka
* 40 g kvasca
* 2 jajeta
* 1 kašika soli
* kašičica šećera
* 100 ml ulja
* 200 g kajmaka
* 300 g kulena
* 300 g kačkavalja
* 100 g tvrdog sira

Priprema:

Rernu zagrejte ne 200 stepeni. U posudi sa mlakim mlekom dodajte kocku kvasca i kašičicu šećera. Postepeno dodajte brašno i so, na kraju ulje.

Testo ostavite da nadođe pola sata na toplom. Nadošlo testo podelite na tri dela i razvucite testo u pravougaonik i filujte.

Namažite kajmak pa poređajte seckan kulen i preko stavite kačkavalj i tvrdi sir.

Dobićete tri velike štrudle od navedene količine. Premažite ih jajetom i pospite susamom. Savijte u oblik štrudle i pecite oko pola sata, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prohlađenu štrudlu secite i služite.

Prijatno!

(Trpeza)

Pogledajte više