ŠTRUDLA SA KAJMAKOM I KULENOM Ukus je raj za sva čula, a popravlja dan u trenu
Neodoljiva i slasna, idealna za doručak ili večeru.
Sastojci:
* 1 kg brašna
* 500 ml mleka
* 40 g kvasca
* 2 jajeta
* 1 kašika soli
* kašičica šećera
* 100 ml ulja
* 200 g kajmaka
* 300 g kulena
* 300 g kačkavalja
* 100 g tvrdog sira
Priprema:
Rernu zagrejte ne 200 stepeni. U posudi sa mlakim mlekom dodajte kocku kvasca i kašičicu šećera. Postepeno dodajte brašno i so, na kraju ulje.
Testo ostavite da nadođe pola sata na toplom. Nadošlo testo podelite na tri dela i razvucite testo u pravougaonik i filujte.
Namažite kajmak pa poređajte seckan kulen i preko stavite kačkavalj i tvrdi sir.
Dobićete tri velike štrudle od navedene količine. Premažite ih jajetom i pospite susamom. Savijte u oblik štrudle i pecite oko pola sata, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prohlađenu štrudlu secite i služite.
Prijatno!
(Trpeza)