PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
DRŽAĆE vas dugo sitim.
Sastojci:
* 200 gr žita
* 200 gr oraha
* 1 kafena kašičica belog luka u prahu
* 200 gr suvih šljiva
* 800 gr krompira
* 100 ml paradajz soka
* 200 ml vode
* 1 kašika suvog biljnog začina
* 1 kašika ruzmarina
* so
Priprema:
Živo operite i prokuvajte sat vremena. Onda ga stavite u jednu posudu.
Orahe sameljite u blenderu pa dodajte žitu i izmešajte. Dodajte beli luk u prahu i so, pa sve promešajte.
Malo prokuvajte suve šljive pa ih sitno iseckajte. Krompir isecite na kolutove.
U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red krompira pa preko suve šljive, pa orahe i žito. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa redom krompira.
Napravite preliv od paradajz soka, vode i suvog začina, pa prelijte preko musake. Pecite pokriveno 30 minuta i otkriveno 20-30 minuta.
Prijatno!
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom