PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna

Novosti online 15. 03. 2024. u 17:00

DRŽAĆE vas dugo sitim.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 200 gr žita
* 200 gr oraha
* 1 kafena kašičica belog luka u prahu
* 200 gr suvih šljiva
* 800 gr krompira
* 100 ml paradajz soka
* 200 ml vode
* 1 kašika suvog biljnog začina
* 1 kašika ruzmarina
* so

Priprema:

Živo operite i prokuvajte sat vremena. Onda ga stavite u jednu posudu.

Orahe sameljite u blenderu pa dodajte žitu i izmešajte. Dodajte beli luk u prahu i so, pa sve promešajte.

Malo prokuvajte suve šljive pa ih sitno iseckajte. Krompir isecite na kolutove.

U pleh obložen papirom za pečenje ređajte red krompira pa preko suve šljive, pa orahe i žito. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Završite sa redom krompira.

Napravite preliv od paradajz soka, vode i suvog začina, pa prelijte preko musake. Pecite pokriveno 30 minuta i otkriveno 20-30 minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pogledajte više