SLASNO JELO KOJE POMERA GRANICE DOBROG UKUSA: Francuski krompir s lukom

Novosti online

11. 03. 2024. u 09:00

FENOMENALAN ručak oduševiće i one izbirljive.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1 kg krompira
* 100 g putera
* 4 kuvana jaja
* 250 g budimske kobasice
* 1 glavica crnog luka
* 200 ml kisele pavlake
* 100 g rendanog parmezana
* pola kašike brašna
* 3 kašike prezli
* so
* biber
* peršun 1 veza
     

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i obarite pa isecite na kolutove.

U pleh obložen pek-papirom rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom.

U jednoj posudi pomešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Zatim pospite prezlama, parmezanom i puterom.

Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Prijatno!

(Trpeza)

Pogledajte više