SOČNIJA I MEKŠA: Tajna savršene baklave krije se u ovom premazu
ISPROBAJTE ovaj trik, ako želite da baklava bude još ukusnija.
Baklava je popularan kolač koji se pravi od kora, oraha i na kraju se preliva sirupom.
Nekada je ovaj desert bio namenjen samo sultanima i najbogatijem sloju društva. U to vreme, ako ste znali da pripremite baklavu, to je bila stvar prestiža.
Kraljica među slatkim pitama može da ima i do 70 kora, sve zavisi od toga kako je pravite. Danas postoje razni recepti za baklavu, pa tako možete da je pravite sa voćem, kao i da kombinujete dve omiljene poslastice i napravite čizkejk baklavu.
Baklave jesu ukusne, ali ako ih pravite sa voćem, onda je potrebno da koristite i premaz, jer će tako biti još ukusnije.
Premaz se pravi od 4 jajeta, 200 ml ulja, 600 ml jogurta i 1 kesice praška za pecivo.
Dobro sjedinite navedene sastojke, pa onda premažite svaku koru, a na svaku treću stavite voće po izboru. Baklavu pripremate kao i obično, samo ovim nadevom premazujete kore.
Baklava je sočnija i mekša, a sigurno ćete uživati u svakom zalogaju.
(Super Žena/B 92)
BONUS VIDEO