REŠAVAMO NEDOUMICU: Da li da koristite oštro ili glatko brašno za pripremu jela?
Novosti online
10. 03. 2024. u 08:30
EVO kako da znate kada se koristi koje brašno ili primenite sledeći trik. Uz njega će vam provereno biti savršeno jelo.
Oštro ili glatko brašno?
Postoje minimalne razlike između ove dve vrste brašna, koje ipak mogu dosta da utiču na jelo koje pravite, i njegov ukus. Oštro brašno je grublje strukture jer nije temeljno samleveno, dok je glatko brašno finije mleveno. Ako niste sigurni stavite pola oštrog a pola glatkog brašna. Sa tom merom će sigurno da uspe svaki recept.
Kada da koristite oštro brašno:
* kada pravite njoke
* kada pravite kolače od dizanog testa, njoke,
* kada pohujete
* za princes krofne
* za eklere
* za zgrušnjavanje jela
* za palačinke
Kada da koristite glatko brašno:
* kada mesite hleb
* za sve vrste peciva
* kada pravite krofne
* za mafine
* za pripremu testenine
(Trpeza)
Pogledajte više