RECEPT KOJI OGROMAN BROJ DOMAĆICA DELI NA MREŽAMA: Najbrže trileće, klasik bez premca

Novosti online 02. 03. 2024. u 08:00

GOTOVO za tren oka, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

Foto Printskrin Jutjub

Sastojci:

* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 200 g brašna
* pola praška za pecivo
* 800 ml mleka
* 400 ml kondenzovanog mleka
* 400 ml slatke pavlake
* 400 g karamel preliva
* 1 štangla istopljene bele čokolade


Priprema:

Odvojite belanca od žumanca. Mikserom belanca penasto umutite pa postepeno dodajte šećer, dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte jedno po jedno jaje pa sjedinite. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu i mutite mikserom na najslabijoj brzini. Kalup obložite pek papirom pa izlijte smesu. Pecite 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je pečen. Gotov trileće pustite da se prohladi. Zasebno pomešajte mleko sa kondenzovanim mlekom i slatkom pavlakom. Kolač izvadite naopačke na poslužavnik pa skinite pek papir. Ceo kolač izbockajte nožem. 1/3 preliva od mleka sipajte u kalup pa potopite kolač u to, stranom kojom ste bockali. Pustite da kolač upije mleko. Prelijte trileće prelivom od karamele i dekorišite belom čokoladom.

Bon appetit!

(Trpeza)

Pogledajte više