VEČERA KAO U RESTORANU: Palenta sa pečurkama

Novosti online 23. 02. 2024. u 09:48

UZ ovo jelo imaćete osećaj da ste u skupom restoranu, pa je zato predlog za romantičnu večeru kod kuće.

Foto Shutterstock

Sastojci:

* vrganji, 300 g
* šampinjoni, 300 g
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 1 čen
* lovor, 2 lista
* so, po ukusu
* biber, 1 kašičica
* crveno vino,100 ml
* peršun, 1/2 vezice
* timijan, 1/2 kašičice
* puter, 50 g

 ZA PALENTU: 

* palenta, 1 šolja
* voda, 2 šolje
* supa, 2 šolje
* so, po ukusu
* kačkavalj, rendani, 1/2 šolje
* puter, 70 g


Priprema:

- Iseckajte crni i beli luk i dinstajte ga kratko na malo ulja sa lovorovim listom i timijanom. Dodajte pečurke isečene na krupnije komade i mešajte oko 15 minuta, dok ne ispari sok koji pečurke puste. Posolite i obilno pobiberite, pa nalijte vinom. Ostavite da krčka i kada ispari alkohol, sklonite sa vatre i umešajte puter i seckani peršun. Skuvajte palentu i servirajte.

(Super recepti/Žena)

Pogledajte više