AKO ŽELITE DA NAPRAVITE UKUSAN DORUČAK: Domaća tortilja punjena pršutom i sirom

Novosti online 12. 02. 2024. u 08:00

DOMAĆE tortilje su ukusnije od kupovnih, pogotovo ako ih napunite pršutom i sirom. Testo za domaću tortilju ćete umesiti brzinski, a punjenje može da bude po vašoj želji.

Foto Printscreen/YT/Fast & Easy Recipes

Sastojci:

* 130 g brašna
* 1/4 kašičice soli
* 1/2 kašičice šećera
* 2 kašičice maslinovog ulja
* 80 ml vode 
* 2 paradajza
* malo peršuna
* 200 g tvrdog sira 
* 2 jajeta 
* 1/4 kašičice suvog origana
* malo crnog luka 
* pršuta 
* paradajz sos 
* zelena salata 

Recept za domaću tortilju punjenu pršutom i sirom:

 Korak 1: 

Umesite testo za tortilje 

U posudi pomešajte brašno, šećer, so, maslinovo ulje i vodu. Umesite testo, pa pokrijte providnom folijom i ostavite nekih 15 minuta da nadođe. Podelite testo na pet jednakih delova i oblikujte loptice. Na pobrašnjenoj površini razvucite svaku lopticu u tanak krug.

 Korak 2: 

Pecite tortilje 

U suvom tiganju pecite tortilju dok se ne pojave mehurići, pa okrenite sa druge strane. Pecite još 3-4 minuta. Tako ispecite i preostale četiri tortilje. Složite jednu na drugu i poprskajte vodom. Ostavite da se ohlade. 


 Korak 3: 

Napunite tortilju

U tiganju minut ispržite seckani crni luk, pa dodajte umućeno jaje. Treba da pokrijte dno tiganja. Preko stavite tortilju. Poklopite i ostavite da se peče nekih 5 minuta. Isključite šporet, pa okrenite tortilju pomoću špatule. Tortilja sada treba da pokriva dno tiganja. Na pola tortilje pospite rendani sir, pa poređajte kriške paradajza. Stavite parče pršute, malo paradajz sosa ili kečapa i zelenu salatu. Opet pospite rendanim sirom, ali sada celu površinu tortilje i preklopite. Premažite puterom ili maslinovim uljem. 

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više