OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: NAAN HLEB, dolazi iz Indije, a hrskav i poseban
Novosti online
08. 02. 2024. u 09:00
TRADICIONALNI indijski hleb, jednostavan, ukusan i hrskav, peče se originalno u tandori rerni, ali podjednako može da bude ukusan i ako ga spremite u tiganju.
Dodajte ga kao prilog nekom jelu ili konzumirajte samostalno, svakako je neodoljiv.
Potrebno:
* 280 g brašna
* 1 mala kašičica praška za pecivo (5 g)
* 1 mala kašika soli (6 g)
* 50 g jogurta
* 170 ml mlake vode
* ulje za premazivanje
Priprema:
Od svih sastojaka umesite testo pa ostavite jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručite na malo brašna i podelite ga na šest jednakih delova. Potom razvijte veličine manjeg tanjira, premažite ih sa uljem sa obe strane i pržite u tiganju.
Ne sipajte ulje u tiganj. Pecite po 1-2 minuta na srednjoj vatri sa obe strane. Vruć hleb umotajte u krpu.
(Trpeza)
Pogledajte više