BEZ GRAMA ŠEĆERA, SVE PRIRODNI SASTOJCI: Zdravi krem od urmi, tako je ukusan da nikada nećete pomisliti da nije kupovni
URME su ukusne zbog svoje prirodne slasti, ali malo ko zna koje dobrobiti nose za zdravlje.
Ako želite da napravite palačinke sa zdravim kremom, onda napravite onaj od urmi koji je sasvim prirodan, bez grama dodatog šećera, a toliko je ukusan da nikad nećete ni pomisliti da nije kupovni.
Zašto baš krem od urmi? Zato što su urme bogate hranljivim materijama, imaju brojne antioksidante, prirodno su slatke i ne sadrže dodati šećer, obezbeđuju zdravlje organa za varenje, štite srce i zdravlje i regulaciju šećera u krvi, štite mozak, pomažu da se olakša prirodan porođaj.
Za testo:
* 125 g brašna,
* malo soli,
* 1 jaje,
* kašika ulja,
* 300 ml mleka
Za krem:
* 250 g urmi očišćenih od koštica,
* 200 ml mlake vode
Priprema:
Od navedenih sastojaka pripremite testo i ispecite palačinke. U manju šerpicu sipajte vodu, pa dodajte urme i suvo grožđe. Kad voda provri, kuvajte još tri minuta i sklonite s vatre. Kad se smesa malo prohladi, stavite je u blender i meljite dok ne dobijete gustu, glatku smesu. Nafilujte palačinke i poslužite ih s kriškama oljuštenih pomorandži.
(Stil)