SPREMA OČAS POSLA , HRSKAVO I ZDRAVO: Leblebija će postati vaša omliljena grickalica

Novosti online 14. 01. 2024. u 15:00

NAJZDRAVIJA i najukusnija grickalica... Uz ovu hrskavu leblebiju nećete ni pomisliti na čips, dimove ili kokice, uštedećete novac i pripremiti užinu po svom ukusu.

Foto Printscreen/YouTube/Minimalist Baker

Naravno, možete koristiti mnogo suvih i svežih začina - u zavisnosti od vaših preferencija. U receptu smo spomenuli čili i crvenu papriku, ali možete eksperimentisati i sa drugim začinima, kao što su sušeni bosiljak, majčina dušica, origano... Imajte na umu da, osim kao užina, može da posluži i kao dodatak za krem supe i salate.

Potrebno:

* 400 g konzerve leblebije
* 1 kašika maslinovog ulja
* ½ kašičice soli
* ½ kašičice čili praha
* ½ kašičice crvene paprike

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Dobro procijedi slanutak, a zatim ga isperi vodom.

Obriši ga papirnatim ubrusima i ostavi ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio. Rasporedi slanutak po papiru za pečenje, prelij ga maslinovim uljem i posoli.  Peci ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresi lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav izvana, a mekan iznutra. Pospi ga začinima i promiješaj. Posluži odmah!

Prijatno!

(Trpeza)

Pogledajte više