HLADNA MESNA TORTA: Savršeno predjelo!
UŽIVAJTE u super kombinaciji ukusa!
Potrebno:
* mešano mleveno meso, 1 kg
* sredina hleba, 200 g
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 1 čen
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 3 kašičice
* svež peršun, 1 veza
* prezle, 50 g
* jaja, 1kom
* beli sir, 300 g
* ajvar, 200 g
* majonez, 300 ml
Priprema:
Pomešajte u većoj posudi meso, jaje, iseckan crni i beli luk, koje ste prethodno propržili na malo ulja. Oceđen hleb prethodno namočen u mleku, prezle i seckani peršun začinite i sjedinite. Smesu podelite na tri dela, pa deo stavite u podmazan uzani duguljasti kalup. Premažite ga umešanim belim sirom i ajvarom, pa tako uradite još dva puta, a poslednji sloj mesa ne premazujte. Pokrijte alu-folijom i pecite pola sata na 200 stepeni. Zatim sklonite foliju i pecite još 35 minuta. Ohladite, pa prevrnite na tacnu.
Tortu bogato premažite majonezom, dekorišite i držite u frižideru do služenja.
(Super recepti/Žena)