TOP SPOJ BELOG LUKA I SVEŽEG BOSILJKA: Aromatične pečurke pečene u rerni

Novosti online

13. 01. 2024. u 07:00

KAO prilog uz svinjsko meso - poslužite pečene pečurke sa aromatičnim začinima.

Foto Shutterstock

Pečurke su odlične jer od njih možete da pripremate različita jela. Super su kao sos, ali i kao prilog. Mi vam donosimo najlakši recept za aromatične pečurke pečene u rerni koje se odlično slažu uz meso ili ribu.

Potrebno:

* 400 g šampinjona
* 8-9 čenova belog luka (1 po pečurki)
* 60 ml maslinovog ulja
* 1/2 crnog luka
* 2 kašičice origana
* 10 g listova svežeg bosiljka 1 kašičica sušenog bosiljka

Recept za pečurke iz rerne:

 Korak 1:

Pripremite pečurke:

Pečurke nemojte da perete, već obrišite ubrusom ili nožem skinite gornji sloj. Uklonite i stabljike.

 Korak 2:

Napravite punjenje:

U blender stavite stabljike pečuraka, beli luk, crni luk, origano, bosilja, so, biber i sipajte maslinovo ulje. Sve dobro izblendirajte i napunite pečurke.

 Korak 3:

Pecite pečurke:

Poređajte pečurke na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.

(StvarUkusa/Mondo) 

Pogledajte više