TOP SPOJ BELOG LUKA I SVEŽEG BOSILJKA: Aromatične pečurke pečene u rerni
KAO prilog uz svinjsko meso - poslužite pečene pečurke sa aromatičnim začinima.
Pečurke su odlične jer od njih možete da pripremate različita jela. Super su kao sos, ali i kao prilog. Mi vam donosimo najlakši recept za aromatične pečurke pečene u rerni koje se odlično slažu uz meso ili ribu.
Potrebno:
* 400 g šampinjona
* 8-9 čenova belog luka (1 po pečurki)
* 60 ml maslinovog ulja
* 1/2 crnog luka
* 2 kašičice origana
* 10 g listova svežeg bosiljka 1 kašičica sušenog bosiljka
Recept za pečurke iz rerne:
Korak 1:
Pripremite pečurke:
Pečurke nemojte da perete, već obrišite ubrusom ili nožem skinite gornji sloj. Uklonite i stabljike.
Korak 2:
Napravite punjenje:
U blender stavite stabljike pečuraka, beli luk, crni luk, origano, bosilja, so, biber i sipajte maslinovo ulje. Sve dobro izblendirajte i napunite pečurke.
Korak 3:
Pecite pečurke:
Poređajte pečurke na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)