SIMFONIJA UKUSA ZA PRAZNIČNE DANE - KUVANO BELO VINO: Recept stiže iz Španije, ukusnije od crnog

Novosti online 09. 01. 2024. u 18:00

JEDINO od omiljenih zimskih pića uz koje možemo najbolje da se ugrejemo svakako je kuvano vino

Foto Shutterstock

Obično ljudi kuvaju crno, ali evo kako da skuvate belo vino. Ima mnogo recepata za ovaj zimski napitak, ovo je jedan proveren.

* 1 l belog vina
* 2 pomorandže
* 8 kašika šećera
* kašika meda
* 4-5 zvezdica anisa
* 4-5 karanfilčića
* 3-4 štapića cimeta (cimet u prahu ako nema štapića)

Pomorandže upotrebite za kuvano vino na sledeći način: od jedne iscedite sok koji ćete sipati u vino. Drugu dobro operite i isecite na krugove zajedno sa korom.

Ostaje vam da u jednoj šerpi pomešate sastojke i dovedete ih do ključanja, pa kuvate na laganoj temperaturi 15-20 minuta.

(Stil)

Pogledajte više