DA LI BI STE PROBALI NEŠTO NEOBIČNO I DRUGAČIJE : Kineske slane palačinke sa lukom

Novosti online 02. 12. 2023. u 07:00

PREUKUSNE su, obožavaćete ih. Donosimo vam recept za kineske slane palačinke sa lukom.

Foto Shutterstock

Potrebno je:

ZA TESTO

* 2 šolje brašna
* 3/4 šolje klučale vode
* 1/4 šolje ključale vode
* 2 kašike ulja
* prstohvat soli

ZA FIL

* 1 šolja seckanog mladog luka (belog i zelenog dela)
* 2 kašike ulja (za premazivanje)
* so po ukusu

Priprema:

Pomešajte brašno i so u činiji. Dodajte ključalu vodu i mešajte dok se ne stvori grudvasta smesa. Dodajte hladnu vodu i ulje, a zatim umesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko. Ostavite testo da odstoji 30 minuta, pokriveno čistom krpom. Podelite testo na 4 lopte. Svaku loptu razvucite ukrug, tanko kao palačinku. Na svaku palačinku ravnomerno rasporedite seckani mladi luk. Uvijte svaku palačinku u rolnu i zatim uvijte rolnu u spiralu. Svaku spiralu ponovo razvucite u krug. U tiganju zagrejte ulje na srednjejakoj vatri. Stavite palačinku i pecite s obe strane dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava. Ponovite postupak s preostalim palačinkama. Po želji, posolite palačinke dodatno nakon pečenja. Poslužite vruće, iseckane na trouglove, uz sos od soje ili neki drugi preliv po želji.

(Trpeza)

Pogledajte više