ZA LJUBITELJE PAŠTETE: Prepečen hleb sa namazom od graška - Kada probate ovu kombinaciju, nećete moći da odolite

Новости онлине 30. 11. 2023. u 07:00

IAKO možda niste ljubitelji graška, kada ga u ovoj kombinaciji ukusa probate, nećete moći da mu odolite.

Foto Shutterstock

Sastojci:
za 4 osobe

* 260 g graška
* 2 kašike naseckanog peršunovog lista
* 1 kašika naseckanog svežeg vlašca
* 1 manji čenj belog luka
* ½ limuna (izrendana kora i oceđen sok)
* 100 g sira
* pola kašikice vegete
* crni biber
* 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
* 4-8 kriški hleba ( tostirani)
* 4-8 meko kuvanih jaja

Priprema:

Jaja stavite u vrelu posoljenu vodu i kuvajte 5 minuta. Zatim odmah maknite s vatre i stavite u hladnu vodu.

U električnu seckalicu stavite oceđeni grašak, peršun, vlašac, naseckani beli luk, narendanu koricu i kašiku soka od limuna, sir, vegetu, sveže mleveni crni biber i maslinovo ulje. Sastojke usitnite da dobijete namaz.

Na tostirano parče hleba nanesite namaz od graška preko kog stavite meko kuvano jaje. Poslužite odmah posuto sveže mlevenim crnim biberom.

Savet

Konzervu graška prvo malo otvorite da ocedite tečnost, a zatim otvorite do kraja. 

(Trpeza)

Pogledajte više