NAPRAVITE GA ZA 1 MINUT: Holandez sos - sličan majonezu

Novosti online 01. 12. 2023. u 16:00

TEŠKO se pravio ali više ne. Ako kuvate predugo, dobićete kajganu. Ako ga ne kuvate dovoljno, sos se neće zgusnuti.

Foto Shutterstock

Potrebno je:

* 1 žumance
* 1 kašičica vode
* 1 kašičica limunova soka
* 110 g maslaca
* 1 prstohvat soli
* prstohvat mlevene ljute paprike prema želji

Napomena

Pre pripreme ostavite žumance najmanje 15 minuta, na sobnoj temperaturi, da se dobro zagreje.

Priprema

Pomešajte žumance, vodu, sok od limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru. Rastopite maslac na temperaturi od 105 stepeni i neprestano mešajte, dok ne zapeni. Miksujte smesu od žumanca polako ulivajući rastopljeni maslac. Za samo 30 sekundi sos je gotov.

(Trpeza)

Pogledajte više