ZA JAPANSKU KAJGANU KAŽU DA JE NAJUKUSNIJA NA SVETU: Ovo je najbolji način spremanja jaja koji ste ikad probali
AKO ste se ikad pitali kako Japanci prave najbolju kajganu - njihov recept je pred vama. Ukus će vas očarati, sigurni smo u to.
Japanska kajgana je spoj fantastičnog ukusa i vazdušaste strukture. Kada je jednom napravite na ovaj način, retko ćete se vraćati onom starom. Obožavaju je i najveći gurmani, osvaja sve pri prvom zalogaju i niko se ne zaustavlja na jednoj porciji.
Sastojci:
* 4 jajetaa
* 1 kašičica pirinčanog vina za kuvanje
* 2 kašičice soja sosa
* prstohvat šećera
* malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
* malo putera.
Priprema
Jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi pomešajte u vanglici, ali vodite računa da se ne napravi pena. U tiganju rastopite malo putera na srednjoj temperaturi i sipajte otprilike trećinu smese. Kad smesa malo očvrsne, pomoću štapića motajte u rolat prema sredini.
Na prazan prostor u tiganju sipajte pola preostale smese, pa kad očvrsne, rolat namotajte nazad. Ponavljajte dok ne potrošite svu smesu od jaja. Vodite računa da se jaja dobro ispeku!
Po želji, dok su je smesa od jaja još rovita, sipajte malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira - biće još ukusnije!