ZAPEČENE MAKARONE SA SUVIM VRATOM - PREUKUSNA VEČERA: Prave se brzo - smažu se lako

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 19:00

ZAPEČENE makarone sa suvim vratom se tope u ustima!

Foto: Jutjub/Printskrin/Marina's kitchen

Sve sastojke već sigurno imate kod kuće za ovaj brzi ručak ili večeru, u kom će se, realno, obradovati i mladi i stari.

Malo uradite vi, malo rerna.

Sastojci:

  • 400 g makarona
  • 100 g maslaca
  • 4 jajeta
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • glavica crnog luka
  • 200 g suvog vrata
  • 5 kašika ulja
  • biozačin
  • so, biber

Priprema:

1. Makarone skuvajte prema uputstvu i procedite. Luk isecite na kolutove, a suvi vrat na kockice.

2. Belanca odvojte od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.

3. Žumanca i maslac odvojeno umutite da budu penasti. U to dodajte skuvane makarone, iseckan suvi vrat, usitnjen luk i pavlaku za kuvanje, začinite po ukusu i promešajte. Na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.

4. Sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju, poravnajte kašikom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok jelo ne porumeni.

5. Napomena: Kao zamenu za suvi vrat možete da koristite slaninu ili šunku.

(Stil)

Pogledajte više