ZAPEČENE MAKARONE SA SUVIM VRATOM - PREUKUSNA VEČERA: Prave se brzo - smažu se lako
ZAPEČENE makarone sa suvim vratom se tope u ustima!
Sve sastojke već sigurno imate kod kuće za ovaj brzi ručak ili večeru, u kom će se, realno, obradovati i mladi i stari.
Malo uradite vi, malo rerna.
Sastojci:
- 400 g makarona
- 100 g maslaca
- 4 jajeta
- 2 dl pavlake za kuvanje
- glavica crnog luka
- 200 g suvog vrata
- 5 kašika ulja
- biozačin
- so, biber
Priprema:
1. Makarone skuvajte prema uputstvu i procedite. Luk isecite na kolutove, a suvi vrat na kockice.
2. Belanca odvojte od žumanaca i umutite ih u čvrst sneg.
3. Žumanca i maslac odvojeno umutite da budu penasti. U to dodajte skuvane makarone, iseckan suvi vrat, usitnjen luk i pavlaku za kuvanje, začinite po ukusu i promešajte. Na kraju varjačom umešajte sneg od belanaca.
4. Sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju, poravnajte kašikom i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok jelo ne porumeni.
5. Napomena: Kao zamenu za suvi vrat možete da koristite slaninu ili šunku.
(Stil)