NAJBOLJE KNEDLE SA ŠLJIVAMA KOJE USPEVAJU ČAK I POČETNICIMA: Postoje 2 cake uz koje nema greške

Novosti online 16. 08. 2023. u 21:00

Donosimo vam recept za najbolje knedle sa šljivama, koje uspevaju čak i početnicima. Tajna mekanih knedli leži u tome da testo bude gnjecavije i mekše, a da se knedle odmah spuštaju u vodu čim ih formiramo.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja

Sastojci:

  • 1 kg neočišćenog krompira
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 250 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • 15 šljiva
  • 300 g prezli
  • 100 ml ulja

Priprema:

Oguliti krompir i staviti u šerpu da se kuva. Nakon što se krompir skuvao, procediti vodu i dobro ga ispasirati. Sipati ulje u tiganj i staviti da se zagreje, pa dodati prezle, pa propržiti oko 5 minuta na tihoj vatri. U pire krompir dodati dva jajeta, pa dobro promešati i sipati postepeno brašno. Testo uzimati supenom kašikom i malo ga razvucite na dlanu. Na testo stavite očišćenu šljivu koju ste prethodno s spoljašnje strane uvaljali u brašno, a u sredinu šljive stavili malu kašičicu šećera. Preko šljive prevucite testo i oblikujte malu lopticu. Lopticu odmah spustiti u vodu dok ključa. Postupak ponavljati dok se testo ne potroši. Kada su kuvane, knedle vadoiti u tiganj sa prezlama, uvaljati ih u prezle sa svih strana pa vaditi na tanjir. Zatim ih posuti šećerom.

Pogledajte više