PUNJENE, SLATKE I SOČNE: Recept za domaće kiflice neodoljivog ukusa i mirisa
Jovana Vasić
18. 03. 2025. u 15:00
Kad ne znate šta bi mogli da radite, vi zasucite rukave i zamesite kiflice.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1/2 l mleka
- 1 kvasac
- 3 jajeta
- 4 šoljice ulja
- 2 kesice vanilin-šećera
- malo margarina
Za punjenje:nutela, marmelada, puding od vanile...
Priprema:
1. Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo i ostaviti ga da se malo odmori, a zatim od njega praviti kifle željenog oblika i veličine.
2. Svaku ispuniti nadevom po želji i na nju staviti komadić margarina.
3. Kifle peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok ne porumene.
(still)
Pogledajte više