PUNJENE, SLATKE I SOČNE: Recept za domaće kiflice neodoljivog ukusa i mirisa

Jovana Vasić 18. 03. 2025. u 15:00

Kad ne znate šta bi mogli da radite, vi zasucite rukave i zamesite kiflice.

PUNJENE, SLATKE I SOČNE: Recept za domaće kiflice neodoljivog ukusa i mirisa

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  1 kg brašna 
  •  1/2 l mleka 
  •  1 kvasac
  •  3 jajeta 
  •  4 šoljice ulja
  •  2 kesice vanilin-šećera 
  •  malo margarina

Za punjenje:nutela, marmelada, puding od vanile...

Priprema:

1. Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo i ostaviti ga da se malo odmori, a zatim od njega praviti kifle željenog oblika i veličine.

2. Svaku ispuniti nadevom po želji i na nju staviti komadić margarina.

3. Kifle peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok ne porumene.

(still)

Pogledajte više