PITA KROMPIRUŠA BEZ KORA: Brzo i lako, ukus koji se pamti
Daliborka Lazarević
02. 02. 2025. u 07:00
AKO volite da jedete krompirušu, onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
Za testo:
- 2 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 180 g brašna
Za nadev:
- 2 krompira
- 2 praziluka
- biber, so, mlevena paprika, peršun
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 g čedar sira
Recept za pitu krompirušu:
Pita krompiruša se pravi brzo i lako, a ovaj recept je ubedljivo najbolji.
Krompire izrendajte pa ih potopite u činiju sa vodom, ocedite. U drugoj posudi pomešajte sastojke za testo i dobro umutite. Izlijte testo u pleh obložen papirom za pečenje. Praziluk iseckajte pa pomešajte sa krompirom i začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Dobijenu smesu stavite preko smese od testa i pecite na 200 stepeni pola sata. Nakon toga narendajte sir odozgo i vratite u rernu na 15 minuta.
Pogledajte više