PITA KROMPIRUŠA BEZ KORA: Brzo i lako, ukus koji se pamti

Daliborka Lazarević 02. 02. 2025. u 07:00

AKO volite da jedete krompirušu, onda obavezno isprobajte ovaj recept.

PITA KROMPIRUŠA BEZ KORA: Brzo i lako, ukus koji se pamti

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 1 šolja jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 180 g brašna

Za nadev:

  • 2 krompira
  • 2 praziluka
  • biber, so, mlevena paprika, peršun
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 g čedar sira

Recept za pitu krompirušu:

Pita krompiruša se pravi brzo i lako, a ovaj recept je ubedljivo najbolji.

Krompire izrendajte pa ih potopite u činiju sa vodom, ocedite. U drugoj posudi pomešajte sastojke za testo i dobro umutite. Izlijte testo u pleh obložen papirom za pečenje. Praziluk iseckajte pa pomešajte sa krompirom i začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Dobijenu smesu stavite preko smese od testa i pecite na 200 stepeni pola sata. Nakon toga narendajte sir odozgo i vratite u rernu na 15 minuta.

Pogledajte više