FANTASTIČNO SLANO PECIVO SA ZAČINIMA: Preporučujemo ga za sve prilike
Jovana Vasić
21. 01. 2025. u 07:00
To je tradicionalno jelo koje se može stalno spremati.
Sastojci:
- 250 grama glatkog brašna
- 150-175 ml tople vode
- 1/2 kocke kvasca
- 1 čajna kašika belog luka u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soli
- 50 g putera
- 2 čena belog luka
- 1 kašika suve mirođije
Priprema:
Pomešajte brašno, beli luk u prahu i so. U to izmrvite svež kvasac, dodajte maslinovo ulje i toplu vodu. Mesite testo dok ne prestane da se lepi za ruke. Pokrijte posudu krpom, a testo ostavite da se diže 90 minuta. Premesite ga i oblikujte valjak. Nožem isecite 15 jednakih jufki i odložite na pleh za pečenje obložen pek-papirom. Premažite s malo ulja, razmućenog jajeta i ostavite ih još 30 minuta da se dižu. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta. Kad su gotove, prekrijte kuhinjskom krpom. U manjem loncu otopite puter i dodajte mu sitno seckani beli luk. Kratko pržite, sklonite i umešajte mirođiju pa premažite pecivo.
(trpeza)
Pogledajte više