FANTASTIČNO SLANO PECIVO SA ZAČINIMA: Preporučujemo ga za sve prilike

Jovana Vasić 21. 01. 2025. u 07:00

To je tradicionalno jelo koje se može stalno spremati.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 grama glatkog brašna
  • 150-175 ml tople vode
  • 1/2 kocke kvasca
  • 1 čajna kašika belog luka u prahu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika soli
  • 50 g putera
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika suve mirođije

Priprema:

Pomešajte brašno, beli luk u prahu i so. U to izmrvite svež kvasac, dodajte maslinovo ulje i toplu vodu. Mesite testo dok ne prestane da se lepi za ruke. Pokrijte posudu krpom, a testo ostavite da se diže 90 minuta. Premesite ga i oblikujte valjak. Nožem isecite 15 jednakih jufki i odložite na pleh za pečenje obložen pek-papirom. Premažite s malo ulja, razmućenog jajeta i ostavite ih još 30 minuta da se dižu. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta. Kad su gotove, prekrijte kuhinjskom krpom. U manjem loncu otopite puter i dodajte mu sitno seckani beli luk. Kratko pržite, sklonite i umešajte mirođiju pa premažite pecivo.

(trpeza)

Pogledajte više