RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
Rolat sa pršutom i sirom pravi se od gotovog testa za picu i idealan je za slave.
Sastojci:
- 230 g belog sira, naseckanog
- 2 kašike sitno rendanog kačkavalja
- 1 gotovo testo za picu
- 230 g pršute, tanko nasečene
- 470 g bebi spanaća
- 3 pečene crvene paprike, iseckane
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica belog luka, sitno naseckanog
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 60 g brašna
Priprema:
Za ovaj rolat prvo ostavite testo na sobnoj temperaturi upakovano, otprilike 2 sata. Izvadite testo iz kese i stavite na pobrašnjenu površinu. Pustite da odstoji 5 minuta. Razvucite ga u dugačak pravougaonik. Zagrejte rernu na 176 stepeni Celzijusa.
Pomešajte zajedno 2 kašike ulja i 1 kašičicu sitno seckanog belog luka. Ostavite na stranu. U sredini testa ređajte sloj od polovine sira, pršute, listova bebi spanaća i pečene crvene paprike. Prelijte mešavinom maslinovog ulja i belog luka. Pospite sa 1 kašikom rendanog kačkavalja i polovinom tucane paprike.
Ponovite sa drugom polovinom sastojaka. Zarolajte testo i podvucite krajeve. Premažite uljem i pospite kačkavaljem. Pleh obložite papirom za pečenje, prebacite rolat i pecite 45 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, pa isecite na kriške i servirajte.
(stvarukusa)