TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA: Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući

Jovana Vasić 16. 01. 2025. u 07:00

Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 1/2 kesice suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike ulja
  • 150 ml mlake vode

Priprema:

Sve sastojke pomešati i zamesiti testo. Mesiti oko 5 minuta, dok ne postane glatko i elastično. Pokriti krpom činiju i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Podeliti na 4 ili više delova u zavisnosti od veličine koju želite. Svaki deo rastanjiti oklagijom.  Pržiti ih na vrelom podmazanom tiganju sa svake strane 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

(trpeza)

Pogledajte više