TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA: Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući
Jovana Vasić
16. 01. 2025. u 07:00
Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike ulja
- 150 ml mlake vode
Priprema:
Sve sastojke pomešati i zamesiti testo. Mesiti oko 5 minuta, dok ne postane glatko i elastično. Pokriti krpom činiju i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Podeliti na 4 ili više delova u zavisnosti od veličine koju želite. Svaki deo rastanjiti oklagijom. Pržiti ih na vrelom podmazanom tiganju sa svake strane 3-4 minute, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
(trpeza)
Pogledajte više