NEODOLJIVO UKUSAN POČETAK DANA: Punjeni hleb sa sirom na italijanski način
Punjeni hleb sa sirom je savršen za žurke i druženja, zapeče se u rerni i svako može da uzme zalogaj.
Sastojci:
120 g putera, rastopljenog
3 kašike seckanog svežeg peršuna
2 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
1 vekna hleba
340 g kačkavalja, isečenog na kockice
Recept za punjeni hleb:
Za ovaj hleb u činiji pomešajte puter, peršun, maslinovo ulje i beli luk. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Isecite veknu dijagonalno, otprilike na svakih 6 cm, od vrha vekne do dna, bez presecanja do kraja. Ponovite na suprotnoj dijagonali da biste napravili delove u obliku kocke koji su još uvek pričvršćeni za donju koru.
Pažljivo rasporedite mešavinu putera između delova hleba, a zatim ubacite kockice kačkavalja. Umotajte veknu u aluminijumsku foliju. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta. Odmotajte veknu; nastavite sa pečenjem dok se sir ne otopi, još oko 10 minuta. Uživajte!