POLJSKE PIROŠKE: Punjene sirom i krompirom, a kuvaju se
Jovana Vasić
19. 12. 2024. u 13:00
Odlične su za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 150 g pirea
- 150 g feta sira
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
Priprema:
Pomešati brašno, so, jaje i ulje i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata, pa ga razvući oklagijom na debljinu 5 mm. Čašom vaditi krugove prečnika 8 cm. Pomešati pire krompir i sir, i stavljati fil kašičicom na sredinu piroške. Presaviti krug na pola i spojiti ivice. Pritisnuti ih viljuškom da se ne otvore. U šerpi prokuvati vodu uz dodatak malo ulja, pa stavljati piroške. Kuvane su kad isplivaju na površinu.
(stvarukusa)
Pogledajte više