POSNA PITA SA PEČURKAMA: Brzo se priprema i garantuje savršen ukus

Новости онлине 18. 12. 2024. u 07:00

Ako tražite jednostavan i ukusan recept za posni obrok, ova pita sa pečurkama je pravi izbor. Kombinacija hrskavih kora i bogatog nadeva od pečuraka čini je idealnom za ručak, večeru ili posluženje gostima.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g šampinjona ili drugih pečuraka po izboru
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa (po želji)
  • 100 ml ulja
  • 50 ml gazirane vode
  • So, biber, i suvi začin po ukusu
  • Kašičica suvog peršuna ili svežeg seckanog peršuna

Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na polovini ulja dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu šargarepu (ako koristiš) i dinstajte još nekoliko minuta.
Pečurke očistite, iseckajte na listiće i dodajte u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu, pa dinstajte dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodajte sitno seckan beli luk i peršun, pa skinite sa vatre.
Svaku koru premažite mešavinom preostalog ulja i gazirane vode. Na jedan kraj kore stavite tanki sloj nadeva od pečuraka, pa uvijte u rolnu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
Rolne ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih preostalom mešavinom ulja i vode kako bi bile hrskave.
Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200°S oko 30-35 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

(trpeza)

Pogledajte više