RECEPT ZA DOMAĆE LEPINJE SA SUSAMOM: Napravite ih sami po ovom receptu
14. 12. 2024. u 07:00
Odlične su za sendviče ili umesto hleba.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 30 ml ulje
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 50 g susama
Priprema:
U 200 g brašna sipajte suvi kvasac, šećer, so i promešajte. Dodajte mleko, vodu, ulje i umesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi za ruku. Po potrebi dodajte i više brašna od navedene količine. Pokrijte krpom posudu i ostavite da testo naraste na toplom. Napravite lopte veličine pesnice, može i manje. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pospite susamom. Ostavite da narastu još oko pola sata. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepinje ne dobiju zlatno-smeđu boju.
(trpeza)
Pogledajte više