POSNE KIFLICE: Ukusne su kao i mrsna verzija, a lako se prave

Новости онлине 09. 12. 2024. u 07:00

Ako ste krenuli da postite Božićni post, ove kiflice mogu da budu odličan izbor za doručak ili večeru.

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Sastojci:

  • polovina pakovanja svežeg kvasca
  • 350 ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 5 kašika ulja
  • oko 550 g brašna
  • 1 kašičica soli

Za premazivanje:

  • 1 kašika brašna
  • 4 kašike vode
  • malo soli
  • susam po želji
  • malo ulja

Priprema:

Kvasac stavite u toplu vodu i dodajte šećer kako bi se aktivirao. Kada se uspenuša dodajte ulje, brašno, so i umesite glatko testo. Odozgo premažite uljem i ostavite da naraste oko pola sata.

Premesite testo na pobrašnjenoj površini, pa podelite na 10-12 delova. Svaki deo oblikujte u lopticu. Razvucite prvo prstima, pa oklagijom i urolajte. Ređajte u pleh obložen pek-papirom.

Pomešajte brašno, so i vodu, pa premažite kifle. Pospite susamom. Pokrijte i ostavite još 10-15 minuta. Pecite na 180°S oko 20-25 minuta. Vruće kifle premažite uljem ili otopljenim margarinom.

(glossy)

Pogledajte više