FENOMENALNA PITA SA MESOM I PRAZILUKOM OD HELJDINIH KORA: Jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti

Novosti online

02. 12. 2024. u 07:00

Recept za pitu vrhunskog ukusa.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • heljdine kore za pitu 500 g
  • mleveno meso 300 g
  • ulje 4 kašike
  • praziluk 300 g
  • šampinjoni 300 g
  • 2 sveža paradajza
  • belo vino malo
  • origano po ukusu

Priprema:

Svaku koru za pitu isecite na dve-tri šire trake. Na blagoj vatri ugrejte ulje, pa na njemu propržite iseckani praziluk. Kad praziluk omekša, dodajte meso i nastavite da dinstate 10-ak minuta. Dodajte seckane šampinjone, dinstajte dok ne uvri polovina vode koju su pustili šampinjoni, pa tiganj sklonite s vatre. Na radnu površinu poređajte trake od kora, pri dnu svake stavite malo fila i po kolut svežeg paradajza. Posolite, pobiberite, začinite origanom i uvijajte pitice kao da savijate trouglastu baklavu. Pripremljene pitice poređajte u pleh, premažite ih mešavinom jednakih količina vode i ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.

(superrecepti)

Pogledajte više