PROJA SA ČVARCIMA: Doručak, večera, ili predjelo na proslavi - Odgovaraće u svakoj prilici

Novosti online

22. 11. 2024. u 07:00

Proja sa čvarcima se odlično kombinuje sa predjelom, salatama ili glavnim jelom, možete je jesti svaki dan, ali je super izbor i za neku proslavu.

prt scr / yt / Freddy Cooks

Sastojci:

  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika putera
  • 240 g čvaraka
  • 1 veliko jaje
  • 1 ljuta paprika, bez semena i vrlo sitno naseckana
  • 240 ml mlaćenice

Priprema:

Kako biste napravili proju, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni S. Pomešajte kukuruzno brašno, so i sodu bikarbonu u posudi. Stavite puter u tepsiju i u zagrejanu rernu, dok se ne otopi. Prokuvajte malo vode u loncu. Dodajte čvarke i kuvajte dok ne omekšaju, 5 do 8 minuta, pa ih iscedite.

U međuvremenu, umutite jaja u činiji zajedno sa ljutom paprikom i mlaćenicom, pa umešajte čvarke. Dodajte mešavinu kukuruznog brašna dok se ne navlaži i sipajte testo u zagrejanu tepsiju. Pecite u rerni 30 do 40 minuta. Prebacite na tanjir za serviranje i isecite na kriške.

(stvarukusa)

Pogledajte više