POSNI TROUGLIĆI SA AJVAROM: Hrskavo pecivo puno ukusnog fila

Novosti online

20. 11. 2024. u 07:00

Mekani i ukusni, a recept gotovo i da vam neće napraviti razliku između posnog i mrsnog načina pripreme.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g pšeničnog brašna i 150 g kukuruznog brašna
  • kesica kvasca
  • so
  • ulje
  • prašak za pecivo
  • ajvar

Priprema:

Šolju brašna, praška za pecivo i kvasca pomešajte sa malo vode i ostavite da odstoji. Pomešajte ostatak brašna i posolite. Rukom mešajte i dodajte so, a zatim postepeno dodajte vodu i kvasac. Mešajte dok ne dobijete glatko testo. Ostavite testo da naraste duplo, a zatim ga izvadite na radnu površinu. Pospite malo brašna i po radnoj površini i po testu i ponovo mesite testo. Razvucite ga u veliki pravougaonik, pa ga isecite na četiri trake po dužini. Isecite kvadratiće, zatim ih razvucite po uglovima, namažite kašičicom ajvara, a onda preklopite dijagonalne ivice. Zaklopite ih po ivicama, pa stavite da se peku oko 30 minuta na 180 stepeni, ili dok ne dobiju zlatkastu boju.

(ona)

Pogledajte više