MINI-PICE OD LISNATOG TESTA SA PILETINOM: Najjednostavniji recept za pecivo kao iz pekare

Novosti online

18. 11. 2024. u 07:00

Mini-pice od lisnatog testa sa piletinom mogu da budu odličan prilog, ili koktel pecivo.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g smrznutog lisnatog testa, odmrznuto
  • 1 veliko jaje
  • 1 kašika vode
  • 6 traka slanine
  • 2 srednja praziluka (samo beli delovi), naseckana
  • 1 srednja žuta paprika, narezana na kockice
  • 240 g iseckane piletine za pečenje
  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • sitno seckani svež peršun i još seckane paprike

Priprema:

Za mini pice od lisnatog testa zagrejte rernu na 200°. Na lagano pobrašnjenoj površini razvijte 1 list lisnatog testa. Koristeći okrugli rezač, isecite 6 krugova. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Razvijte drugi list testa. Isecite još 6 krugova, pa pomoću rezača manjeg obima (ili manje staklene čaše) isecite centar svakog kruga. Stavite prstenove na krugove koji se nalaze na plehu. Stavite centralne krugove takođe na pleh za pečenje. U maloj činiji umutite jaje i vodu, a premažite testo. Pecite dok ne porumeni, 20-25 minuta i ohladite na rešetki. U međuvremenu, u velikom tiganju, pržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava. Izvadite na papirne ubruse da se ocede. Propržite na istom ulju praziluk i biber, 5-7 minuta. Smanjite toplotu, pa pomešajte slaninu, piletinu, krem sir, so i biber. Promešajte pa skloniti sa vatre. Kada se dovoljno ohladi, filom ispunite ispečene krugove od lisnatog testa. Pospite peršunom i biberom i servirajte sa malim središnjim pecivom sa strane. 

(stvarukusa)

Pogledajte više