JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU I VRLO UKUSAN: Bezglutenski kukuruzni hleb, dobar izbor za doručak ili užinu
Bezglutenski kukuruzni hleb je jednostavan za pripremu i vrlo ukusan. Dobar izbor za doručak ili užinu.
Sastojci:
240 g kukuruznog brašna
240 g brašna bez glutena
50 g šećera
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
4 velika jajeta, sobne temperature, umućena
260 ml bademovog mleka
79 ml ulja
Recept za bezglutenski hleb:
Kako biste napravili hleb, zagrejte rernu na 176 stepeni i podmažite tepsiju veličine 21 x 11 cm. Pomešajte suve sastojke - kukuruzno brašno, višenamensko brašno bez glutena, šećer, prašak za pecivo i so, dok se ne sjedine.
Dodajte vlažne sastojke kako biste dobili testo. Dodajte umućena jaja, bademovo mleko i ulje, i umutite dok ne dobijete homogenu bledožutu smesu (testo će biti prilično tečno i tečne konzistencije).
Sipajte testo u prethodno podmazanu tepsiju. Pecite 50 minuta do 1 sat dok ne porumeni i čačkalica ne bude čista. Ostavite veknu da se ohladi najmanje 10 minuta u plehu, pre nego što je ostavite da se ohladi na rešetki. Isecite i uživajte.
(stvar uksua)