RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu
Новости онлине
08. 11. 2024. u 07:00
Nema ko ovakve kiflice ne bi sa užitkom smazao, zato zasučite rukave i uživajte u pripremi.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kockica svežeg kvasca
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 150 ml ulja
- 500 g brašna
Fil:
- 100 g kečapa za picu
- 150 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 1 k. k. origana
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka dodajte šećer, kašičicu brašna i kocku svežeg kvasca. Ostavite da nadođe. Umutite jedno jaje sa kašičicom soli i 150 ml ulja.
U to dodajte kvasac sa mlekom i 500 g brašna. Ostavite testo da stoji, dok ne udvostruči svoju veličinu. Testo podelite na dva dela. Oba razvucite na sto i podelite na 12 trouglića. Filujte sledećim redom: kečap, šunka, kačkavalj i na kraju pospite origanom.
Urolajte kiflice i slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite da testo odmori 30 minuta. Premažite kiflice žumancetom i pospite susam preko. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni sve dok ne porumene. Prijatno!
(Ona)
Pogledajte više