RECEPT ZA PICA KIFLICE: Lake za pripremu, a još lakše se pojedu

Novosti online

08. 11. 2024. u 07:00

Nema ko ovakve kiflice ne bi sa užitkom smazao, zato zasučite rukave i uživajte u pripremi.

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen

Sastojci:

  • 250 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 150 ml ulja
  • 500 g brašna

Fil:

  • 100 g kečapa za picu
  • 150 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 1 k. k. origana

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka dodajte šećer, kašičicu brašna i kocku svežeg kvasca. Ostavite da nadođe. Umutite jedno jaje sa kašičicom soli i 150 ml ulja.

U to dodajte kvasac sa mlekom i 500 g brašna. Ostavite testo da stoji, dok ne udvostruči svoju veličinu. Testo podelite na dva dela. Oba razvucite na sto i podelite na 12 trouglića. Filujte sledećim redom: kečap, šunka, kačkavalj i na kraju pospite origanom.

Urolajte kiflice i slažite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite da testo odmori 30 minuta. Premažite kiflice žumancetom i pospite susam preko. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni sve dok ne porumene. Prijatno!

(Ona)

Pogledajte više