ZDRAV HLEB BEZ BRAŠNA: Ne goji, a neodoljivo je ukusan
06. 11. 2024. u 07:00
Iako većina nas uživa u ukusu hleba, izbegavamo ga jer goji. Ipak, postoji i zdrava alternativa koja će učiniti da osećate sitost dok se kilogrami tope.
Sastojci:
- 200 grama pšenice
- 1 kašike pečenog lana
- 100 grama ovsenih pahuljica
- 2 kašike suncokreta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- pola kvasca
- 50 ml vode
Priprema:
Pšenicu prelijte s pola litra hladne vode i ostavite da odstoji dva dana, a kako ne bi proklijala povremeno menjajte vodu.
Nakon toga pšenicu ocedite i sameljite u mašini za meso. Dodajte lan, susam, seme suncokreta i ovsene pahuljice koje ste prethodno potopili u vodu.
U tu smesu dodajte kvasac koji ste pomešali sa šećerom i vodom.
Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh za pečenje. Nakon što odstoji pola sata ubacite u rernu i pecite na 220 stepeni.
(lepaisrecna)
Pogledajte više