ZDRAV HLEB BEZ BRAŠNA: Ne goji, a neodoljivo je ukusan

Novosti online

06. 11. 2024. u 07:00

Iako većina nas uživa u ukusu hleba, izbegavamo ga jer goji. Ipak, postoji i zdrava alternativa koja će učiniti da osećate sitost dok se kilogrami tope.

Foto: Shutterstock


Sastojci:

  • 200 grama pšenice
  • 1 kašike pečenog lana
  • 100 grama ovsenih pahuljica
  • 2 kašike suncokreta
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika soli
  • pola kvasca
  • 50 ml vode

Priprema:

Pšenicu prelijte s pola litra hladne vode i ostavite da odstoji dva dana, a kako ne bi proklijala povremeno menjajte vodu.

Nakon toga pšenicu ocedite i sameljite u mašini za meso. Dodajte lan, susam, seme suncokreta i ovsene pahuljice koje ste prethodno potopili u vodu.

U tu smesu dodajte kvasac koji ste pomešali sa šećerom i vodom.

Sve dobro izmešajte i sipajte u pleh za pečenje. Nakon što odstoji pola sata ubacite u rernu i pecite na 220 stepeni.

(lepaisrecna)

Pogledajte više