NEMOGUĆE JOJ JE ODOLETI: Evo tajne za savršenu pitu sa sočnim voćem i hrskavom koricom

Novosti online

14. 10. 2024. u 07:00

Isprobajte recept za predivnu poslasticu.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g tankih kora
  • 200 g ml maka
  • 100 g šećera, može više
  • 200 ml mleka ili vode za mak
  • malo ulja 
  • voće po izboru (seckano) 

Priprema:

Manji pleh obložiti pek-papirom pa ređati kore dve i premazati uljem.
U mak sipati mleko ili vodu ako postite i samo da provri sklanja se sa šporeta. Po dve kašike premazati drugu koru i ređati voće.
Najbolje ako imate dve vrste voća. Prekriti sa dve kore pri utrošku materijala. Po želji premazati uljem. Ide u vruću rernu na 200 stepeni oko 40 minuta da lepo zarumeni. Posuti prah šećerom i vanilom. 

Pogledajte više